Üzüm Çekirdeği Yağı Nedir ?

+6 oy
178 gösterim
25 Haziran Şifalı Bitkiler kategorisinde admin (7,150 puan) sordu

Üzüm çekirdeğinin çok faydalı olduğunu biliyoruz. Üzüm çekirdeği yağını merak edenler için şifalı bilgileri burada bulabilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağı, genellikle şarap üretimlerinde üzümlerden geriye kalan posanın kurutulması ve çekirdeklerinin ayrıştırılmasıyla oluşur. Üzüm çekirdeğinin yağı diğer yağları elde etmekten daha zordur. Üzüm çekirdeğinde daha az miktarda yağ bulunur.

Üzüm çekirdeği yağı daha çok yurt dışında üretilmektedir. Ülkemizde de üzüm çekirdeği yağına olan rağbet git gide artmaktadır. Üzüm çekirdeği yağının faydaları öğrenildikçe ilgi de artmıştır.

Bu yağın cildi pek çok yönden iyileştirme özelliği vardır. Üzüm çekirdeği yağı saf haliyle veya nemlendiriciyle karıştırılarak cilde sürülebilir. Omega 3, omega 6 ve omega 9 doymamış yağ asitleri bakımından zengindir.

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir ?

Üzüm çekirdeği yağının birçok alanda faydası vardır. Özellikle de kozmetik alanlarda çok sık kullanılan bir yağdır. Üzüm çekirdeği yağı faydası hakkında birkaç şifalı bilgiler; astım ve alerji gibi solunum rahatsızlıklarını giderir. Kolesterol düşürücü etkisi vardır. Diyabete karşı iyi gelir.  Kalp ve damar sisteminin sağlığını iyileştirmeye büyük etkide yardımcı olabilir. Dolaşım sistemine yarar sağlar. Bir çok kanser türüne karşı koruma sağlayabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur. Cildi nemlendirici özelliği vardır. Masaj yağı olarak da sık sık kullanılabilir. Saç kremi ve kepek için kullanılabilir. Yüzünüzde cilt tonunu eşitleyerek çatlakların görünümünüzü azaltmada yardımcı olur. Cilt sıkılaştırıcı özelliği de vardır. Cildin esnekliğini koruyarak cildinizi pürüzsüz hale getirir. İçinde bulunan asit akne, alerjik reaksiyonlar ve egzama gibi cilt hastalıklarının geçmesinde yardımcı olur.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır ?

Cildinize direkt olarak uygulayabilirsiniz. Eğer kullandığınız başka bir krem, nemlendirici varsa onunla da karıştırıp cildinize uygulayabilirsiniz. Yağı cildinize uygularken birkaç damla ile başlayın. Gerekirse daha fazla kullanırsınız ama etkisi çok güçlüdür o yüzden fazlasına gerek kalmayacaktır.  Üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda kapsül olarak da satılmaktadır. Günde 1-2 çay kaşığı kullanarak yemeklerinize veya salatalarınızda kullanabilirsiniz.

   

1 cevap

0 oy
26 Haziran Samett (160 puan) cevapladı
Teşekkürler bilgi için..
×

Sitemizi Facebook da Beğenin

Show your Support. Become a FAN!

Hoş geldiniz, Şifalı Bitkiler Rehberi sizlere; Şifalı bitkiler ile ilgi sorularınızın diğer üyelerimiz tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar. Sitemizde yer alan yazı, yorum, fotoğraf, grafik veya diğer içerikler kesinlikle herhangi bir hastalık veya kişi için teşhis, tedavi, tanı ya da tıbbi bir öneri niteliği taşımamaktadır. Sitemizden alacağınız tüm bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızı ilgilendiren herhangi bir durumda, derhal yetkili uzman bir doktor veya sağlık kuruluşu ile irtibata geçmelisiniz.

...